XVII. všesokolský slet – Praha 30.6. – 4.7.2024

Už je to tady! Od září jsme se učili své skladby, máme za sebou pár oblastních sletů a teď míříme do Prahy. 

V neděli 30.6. jsme prošli centrem Prahy ve sletovém průvodu. Spousty lidí nás zdravily cestou z Václavského náměstí, kolem Národního divadla, po nábřeží, kolem Rudolfina až na Staroměstské náměstí.

     

Pak jsme se už rozjeli na svá dočasná útočiště – většina našich cvičenců byla ubytovaná v sokolovně Na Balkáně – Sokola Žižkov II.   

Od pondělí nás čekaly zkoušky skladeb v Eden aréně i na secvičné ploše. A také výlety a spousta zajímavého. Ženy se zúčastnily mše v Chrámu sv. Víta, některé vyrazily za kulturou – Lucerna v Národním divadle v podání sokolských ochotníků byla jedinečná. Fitnessáci si vyšlápli na noční Petřín, všechny děti zašly za zvířátky do ZOO. Zaskákaly si na trampolínách v jump parku, navštívily motýlí dům nebo si zadováděly v dětské části Národního muzea… Dospělí zase třeba využili možnost si projít útroby velkého strahovského stadionu nebo se dozvědět něco z historie Tyršova domu – sídla České obce sokolské. 

                

Všechny bez rozdílu nadchl Sokol Gala v O2 aréně. Poutavý program všem přiblížil bohatou historii Sokola, jeho význam, úspěchy i to, co každému může nabídnout. Výkony stovek účinkujících byly dechberoucí, sokolský příběh protkaný tím nejlepším z výkonnostního a vrcholového sportu byl nezapomenutelný.

    

A už tu byly generální zkoušky a vystoupení před diváky. Ve čtvrtek večer nám sice trochu sprchlo, ale to nás neodradilo a své skladby jsme odcvičili s nadšením. V pátek nám aplaudovalo vyprodané hlediště. Věřím, že kdo tam byl, bude dlouho vzpomínat. 

  

Čmeláci – rodiče a děti                                                      Mravenci – předškoláci

    

Sokolhraní – mladší žactvo                                            Fitness – starší žactvo

  

Babí léto – ženy                                                             Rocková symfonie – ženy, muži

závěrečný obrazec ze zástupců všech skladeb – strom života.

A kdo z naší jednoty cvičil?

Rodiče a děti – Čmeláci

Předškoláci – Mravenci (zde skupina pečeckých Sokolíků, kterou v Praze doplnily ještě dva celky ze školek v Pečkách a Dobřichově).

Mladší žákyně a žáci – Sokolhraní

Starší žákyně a žáci – Fitness

Ženy – Babí léto; mezi nimi jsou tři ženy, které cvičily i Rockovou symfonii

A k tomu ještě několik žen a jeden muž – doprovod k dětským skladbám. Skvěle se o děti postarali, takže si děti celý týden náramně užily.

Přejeme všem krásné léto!